Landelijke Keukens

Landelijke keukens doet je meteen denken aan traditioneel. De keukens die je in karakteristieke landhuizen ziet. De houtenkasten, de reliëfs en voornamelijk de vele ambachtelijke apparatuur. Vooral het hout in combinatie met koper is een definiërende combinatie. De landelijke keukens stralen warmte en ambachtelijkheid uit. Een keuken voor liefhebbers van nostalgie, sfeer en details. Volop vintage!  


Onze werkwijze is even persoonlijk als uw keukenwensen

Afspraak voor meer keuken inspiratie?

Heeft u vragen over een van onze keukens? Of hulp nodig bij het ontwerpen van uw keuken? 

Neem vrijblijvend contact met ons op of plan een afspraak in onze showroom voor het bekijken van allerlei verschillende keukens!


Bij Nijhuis Keukens in Hengelo hebben wij een breed assortiment aan landelijke keukens. Uw wens staat in deze voorop, daarom gaan we gezamenlijk opzoek naar de juiste keuken. Dat doen we door middel van een eerste gesprek, waarbij u uw wensen uiteenzet. Vervolgens komen we tot een keuken die past bij uw droomkeuken. Om u te helpen en te inspireren leggen we op deze pagina de kenmerken van een landelijke keuken uit.

Klassiek en Modern

De landelijke keukens komen in vormen en stijlen. Zo zal er meteen gedacht worden aan de klassieke landelijke keuken. Dat zijn de keukens die meteen in je op komen: het hout en koper. Maar er zijn ook moderne landelijke keukens. 

Deze hebben meestal een witte kleur en open kasten. Dat betekent dat veel in het zicht staat. Zoals borden, kookboeken en bestek. Het zijn niet uiterst strakke keukens (zoals bij moderne keukens), want er is ruimte voor detail.

Ambachtelijke keukens

De landelijke keukens zijn de keukens met houtenplankjes en de uit gesorteerde kruiden. In de keuken is meteen te zien, dat dit een keuken is van echte kokers. Het keukengerei staat karakteristiek opgesteld in de keuken met alle benodigde producten voor een lekkere maaltijd.

Meestal vind je in de landelijke keukens de stijlvolle ovens met de echte draaikoppen er nog aan. 

Reliëfs en verfraaiïng

Dit zijn de keukens waar lijsten omheen moeten. Ze passen perfect in een schilderij. De kastjes, houders en wanden hebben allen reliëfs. De keukens zijn vaak met rondingen afgewerkt en de kastjes met knoppen en hendels. 

Kortom landelijke keukens zijn fraaie keukens. Er is ruimte voor detail en de onderdelen van de keuken bestaan uit versierde patronen.

Warme kleuren en hout

De nostalgie spat ervan af in een landelijk keuken. Dit zijn de keukens van de sfeervolle verlichting, waarbinnen alles een plekje heeft. Ramenkastjes laten zien wat erin is opgeslagen. Dat siert de keuken. 

Natuurlijk kan daar geen smaakvolle kraan ontbreken. Zoals een koperkleurige kraan, met fraaie draaikoppen. Dit alles samen met houtenonderdelen, die de keuken het landelijke kenmerk geven.

Ontwerp uw (landelijke) droomkeuken!

Iedere zoektocht naar een nieuwe keuken ziet er anders uit. Nijhuis Keukens in Hengelo helpt u graag van A tot Z in dit proces om u ontzorgen. De mogelijkheden voor uw droomkeuken zijn namelijk eindeloos. Samen met u gaan we kijken naar uw ideeën en wensen ten opzichte van uw droomkeuken.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op.

nijhuis_logo

Aparte openingstijden

Leuk dat je ons bezoekt! In verband met vakantie en ziekte hanteren wij van dinsdag 4 juni tot en met dinsdag 18 juni aparte openingstijden.

Onze showroom is enkel geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag.