Moderne Keukens

Modern. Een veelvuldig begrip. “Ik houd van een moderne uitstraling”, een niet onbekende uitspraak. Maar wat betekent het eigenlijk? Ook binnen de keukenbranche is het een veel voorkomende term: moderne keukens. De keukens die de eyecatchers van de woning zijn. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en stralen tevens luxe uit. We spreken niet van een keuken die karakteristiek is, zoals landelijke keukens en hout zien we ook niet. Moderne keukens zijn strak en zonder ronde vormen. Daarnaast is de apparatuur, zoals koelkasten en ovens, afgewerkt alsof het bij de keuken hoort.

Bij Nijhuis Keukens in Hengelo hebben wij een breed assortiment aan moderne keukens. Uw wens staat in deze voorop, daarom gaan we gezamenlijk opzoek naar de juiste keuken. Dat doen we door middel van een eerste gesprek, waarbij u uw wensen uiteenzet. Vervolgens komen we tot een keuken die past bij uw droomkeuken. Om u te helpen en te inspireren leggen we op deze pagina de kenmerken van een moderne keuken uit.

Onze werkwijze is even persoonlijk als uw keukenwensen

Moderne Keukens Hengelo

Robuust strak karakter

De moderne keuken is een uitstraler. Er is niets dat er niet moet zijn, of overbodig is. De keuken past in elkaar en uit zich als één geheel. Hoewel de keuken zich leent voor meerdere kleuren, blijft het één geheel. 

De keuken bestaat uit brede vormen, die ruimte scheppen. Dus ruime kasten in zowel de hoogte als de lengte. Geen gepriegel met kleine kastjes of kastjes die qua vormen sterk verschillen. Bij deze keukens spreken we bijna van wiskunde, waarbij alles qua vorm op elkaar is afgestemd.

Geen ronde vormen

Rondingen zijn niet ongewoon in een keuken. Vooral bij landelijke en traditionele keukens is hier sprake van: veelal gebruik van reliëfs. Bij moderne keukens zien we deze kenmerken niet. 

Het charisma van de keuken is recht en strak. Zodat de verschillende onderdelen naadloos op elkaar aansluiten.  

Moderne Keukens Hengelo
Moderne Keukens Hengelo

Apparatuur strak afgewerkt

Binnen een moderne keuken zijn de onderdelen ingebouwd. Zoals de kasten, lades, koelkast en de kookplaat. De afwerking is strak. De aspecten van de keuken zijn strak afgewerkt en vormen samen de keuken. De keuken is consistent. 

Bijvoorbeeld een afzuiger die niet apart boven de kookplaat hangt. De afzuiger is keurig weggewerkt in het geheel van de keuken. Dat maakt de keuken charmant, alle benodigdheden zijn aanwezig, maar hangen niet in het zicht. Ze zijn bijvoorbeeld verborgen achter een strakke plaat, die weer aansluit op kasten. Dat maakt de keuken afgewerkt, strak en één geheel.

Greeploze kasten en lades

Greeploze kasten en lades zijn populair en dus ook modern. U geniet van knoploze strakke keukenkasten en -lades. 

De meeste greeploze keukens bestaan uit kasten en lades die door een druk automatisch openen door een tip-on systeem.  Door de soft-motion-technologie drukt u de keukenkasten zachtjes aan om deze te sluiten. Kijk ook even op de pagina Greeploze Keukens.

Keukens
Moderne Keukens Hengelo

De moderne keuken is de eyecatcher in het huis

Een moderne keuken dient als praalstuk in uw woning. De keuken is stoer en toonaangevend. Het is niet simpelweg een ruimte om het eten klaar te maken. Je kunt er je gasten ontvangen. Met een mooie strakke eettafel in combinatie met een kookeiland, is de keuken the place to be. 

’s Ochtends beginnen met een heerlijk kopje thee in uw prachtige keuken. ’s Avonds koken met plezier in een keuken die ruim is, waar u alle benodigdheden binnen handbereik hebt. Dat maakt het de eyecatcher in uw woning. Dat maakt het meer dan simpel een keuken, dat maakt het een pronkstuk in uw woning.

Moderne elementen in uw keuken

Moderne kraan

Een moderne kraan kenmerkt zich zijn smalheid en hoogte. De kraan kan zwart zijn of koperkleurig. Naast de esthetische kenmerken is een moderne keukenkraan natuurlijkgemakkelijk in het gebruik. Denk bijvoorbeeld aan de 1-greepskraan of een kraan met twee grepen.

Moderne spoelbak

Een stoere moderne rvs-spoelbak of een keramische spoelbak, de keuze hierin is eindeloos. Hierbij zien we veelal een combinatie met een moderne kraan terug. Een moderne spoelbak straalt elegantie uit en bestaat uit een strakke rechthoek.

Modern keukenblad

Het keukenblad is één van de meest essentiële elementen van een keuken. Een modern keukenblad staat stijlvol, verfijnt en chic. Hierin zijn de materiaalmogelijkheden van het keukenblad riant. Denk bijvoorbeeld aan een mooie modern rvs-keukenblad, een granieten keukenblad.

Ontwerp uw droomkeuken!

Iedere zoektocht naar een nieuwe keuken ziet er anders uit. Nijhuis Keukens in Hengelo helpt u graag van A tot Z in dit proces om u ontzorgen. De mogelijkheden voor uw droomkeuken zijn namelijk eindeloos. Samen met u gaan we kijken naar uw ideeën en wensen ten opzichte van uw droomkeuken.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op.