Zwarte keukens industrieel

Wat is een (zwarte) industriële keuken?

De zwarte industriële keuken is vaak terug te zien in wat oudere gebouwen en lofts, maar tegenwoordig is hij steeds vaker te vinden in woonhuizen. Dit komt voornamelijk omdat de industriële stijl momenteel ontzettend populair is.

Bij een zwarte industriële keuken horen veelal grove materialen. Denk hierbij aan beton, steen en hout. Maar ook metaal en marmer worden wel gebruikt. Door de toepassing van wat ruwere materialen, krijgt de keuken al snel een erg stoer uiterlijk. Het uitgangspunt van een industriële keuken is een open ruimte waarin de constructiedetails duidelijk zichtbaar zijn. Om de keuken tot een geheel te maken, wordt er vaak gebruik gemaakt van een bakstenen muur. Bakstenen accentueren namelijk het robuuste effect. Daarnaast zijn bakstenen in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Hierdoor kunt u alle kanten op met het kleurgebruik.

Onze werkwijze is even persoonlijk als uw keukenwensen

Materialen en kleuren in een zwarte industriële keuken

In de zwarte industriële keuken staat een robuust karakter centraal. De keukenstijl kenmerkt zich door het gebruik van grove materialen zoals metaal, beton, steen en hout. Gecombineerd met het stoere uiterlijk, de ruimte en strakke indeling, ontstaat er een sobere en cleane uitstraling. Zwart is dé ideale kleur voor een industriële keuken. De aanvullende kleuren voor dit type keuken zijn namelijk vaak donkere tinten zoals grijs en bruin. Ook zien we tegenwoordig veel wit terugkomen. Rustige kleuren en ruwe, onbewerkte materialen combineren goed. De vloer in een zwarte industriële keuken heeft vaak een wat sobere kleur en trekt geen aandacht. De accessoires daarentegen, zijn juist extra opvallend.

Accessoires voor de zwarte industriële keuken

Grote en opvallende apparatuur en accessoires maken de industriële keuken helemaal af. Denk hierbij aan echte eye-catchers zoals een vrijstaand fornuis met grote ronde knoppen, grote (hangende) fabriekslampen, stoelen met RVS poten en eventueel grote planten. U kunt zich helemaal uitleven met de accessoires. Daarnaast bent u natuurlijk helemaal vrij om een huiselijke sfeer in uw keuken te brengen. Dit doet u bijvoorbeeld door kookgerei aan de muur op te hangen of potten op planken tentoon te stellen.

Keukens Rijssen

Ontwerp zelf uw zwarte industriële droomkeuken

Benieuwd hoe een zwarte industriële keuken zou staan in uw woning? Wij laten het u zien! Nijhuis Keukens helpt u graag met het vinden van uw droomkeuken. Samen met u bekijken we de opties, waarbij u zelf uw keuken EN uw prijs bepaalt. Het begint bij ons allemaal met een gesprek om uw wensen in kaart te brengen. Daarna gaan we samen op zoek naar de meest passende indeling en vormgeving van uw nieuwe keuken.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op!