Zwarte keuken met eiland

Wat is een zwarte keuken met eiland?

Een zwarte keuken met eiland is een keuken waarvan een klein deel los staat van de rest van de keuken en zodoende op een eiland lijkt. Zwarte keukens met een eiland kunnen veel van elkaar verschillen. Het verschil zit hem voornamelijk in het eiland. Het eiland kan namelijk voor verschillende doeleinden worden gebruikt; u kunt kiezen voor een kookeiland, maar ook voor een spoel- of een werkeiland. Een zwarte keuken met eiland maakt de keuken hét centrale punt van uw woning. Of het nu voor het snijden van groenten is of een lekker borreltje; rond een keuken met eiland is het altijd gezellig!

Onze werkwijze is even persoonlijk als uw keukenwensen

Moderne Keukens Hengelo

De trend van dit moment: een zwarte keuken met eiland!

Op de foto hiernaast ziet u een mooi voorbeeld van een zwarte keuken met eiland. Keukens worden steeds groter en we zien steeds vaker kookeilanden verschijnen. Een kookeiland biedt meerdere voordelen. Zo kunt u met alle gemak met meerdere mensen tegelijk koken, zonder dat u elkaar in de weg staat. Daarnaast geniet u van meer opslagruimte en een groter werkoppervlak. Een kookeiland is ook bijzonder geschikt voor woonkeukens. Degene die aan het koken is, staat namelijk niet met zijn of haar rug naar de gasten, maar kan zich mengen in het gesprek. Een zwarte eilandkeuken heeft een exclusieve uitstraling en oogt erg ruimtelijk dankzij de open opstelling.

Verschillende functies van een zwarte keuken met eiland

Het eiland bij een eilandkeuken wordt een keukeneiland genoemd. Het keukeneiland kan verschillende doelen dienen. Het ligt er maar net aan waar uw voorkeur ligt. Wanneer u ervoor kiest om  het keukeneiland leeg te laten, kan het eiland dienen als werkeiland. Echter, u kunt een leeg keukeneiland ook gebruiken als barretje door er een paar barstoelen tegenaan te zetten.

Kiest u ervoor om een kookplaat te plaatsen op het keukeneiland, dan dient het eiland als een kookeiland. U bent volledig vrij om hierbij te kiezen voor een gas- of inductieplaat. Houd er echter wel rekening mee dat, wanneer u kiest voor een kookeiland, er ook een afzuigkap boven de kookplaat moet komen. Een kookplaat met afzuiger is hier ook een optie.

U kunt er daarentegen ook voor kiezen om een spoelbak te plaatsen op het keukeneiland. Dan dient het keukeneiland als spoeleiland. Hier zullen leidingen voor nodig zijn met de juiste aansluitingen. Anders komt er uiteraard geen water uit de kraan en kan het water ook geen kant op. Mocht u kiezen voor een spoeleiland, dan is het handig om de vaatwasser hierbij in de buurt te plaatsen.

Keukenzaak
Keuken greeploos zwart

Waarom een zwarte keuken met eiland?

Een zwarte keuken met eiland is tegenwoordig helemaal in! Zwart is namelijk het nieuwe wit. Waar men vroeger veelal koos voor een witte keuken, zien we vandaag de dag steeds vaker zwarte keukens. Een zwarte keuken met eiland straalt luxe en rust uit en is bovendien uitstekend te combineren met vrijwel elke kleur. Of het nou gaat om een matte of gelakte zwarte keuken, wij helpen u graag aan uw droomkeuken.

Ontwerp zelf uw zwarte keuken met eiland!

Benieuwd hoe een zwarte keuken met eiland zou staan in uw woning? Nijhuis Keukens helpt u graag met het samenstellen van uw droomkeuken. Samen met u bekijken we de opties, waarbij u zelf uw keuken EN uw prijs bepaalt. Het begint bij ons allemaal met een gesprek om uw wensen in kaart te brengen. Daarna gaan we samen op zoek naar de meest passende indeling en vormgeving van uw nieuwe keuken.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.